Prylar och tillbehör för hunden

Vad behöver en hund egentligen för tillbehör? Man kan välja att köpa hur mycket som helst eller bara det som är mest nödvändigt. Halsband och koppel har i stort sett alla hundar. Halsbandet bär den varje dag och det är därför viktigt att hunden känner sig bekväm med det. Lägg ner lite tid på att välja rätt. Mät din hunds hals för att få rätt storlek. När det gäller material ska det passa in i er vardag. Ett tåligt nylonhalsband brukar passa för de flesta och brukar ni vara ute mycket i skogen är det det bästa valet. Ett brett halsband i läder är bekvämt för hunden som har det på sig långa stunder. Stryphalsband är inte så bekvämt och bör inte användas hela tiden. Glöm inte reflex om ni är ute i mörkret! Koppel finns i olika material och även här gäller att nylon eller läder är det som passar bäst i vardagen.

Matskålar

Maten är en viktig del av hundens liv och varför inte göra matplatsen lite extra trevlig. Matskålarna ska vara stadiga. För en valp som tuggar på det mesta är skålar i plast inte ett bra alternativ eftersom den troligtvis kommer att tugga sönder dem. Välj gärna keramik eller rostfritt. Även om hunden är mer intresserad av innehållet i skålen kan det vara roligt för dig som husse eller matte att ha en snyggt designad skål och i dag finns det en uppsjö av fina skålar.

Hundens bädd

Prylar och tillbehör för hundenDin hund kanske föredrar att sova i soffan eller till och med i sängen hos dig. Det är dock en fördel om den har sin egen bädd så du slipper hundhår i sängen och soffan. Köp inte en för stor hundbädd eftersom den gärna kurar ihop sig i en bädd som du kanske tycker ser för liten ut. Det är viktigt att den är lätt att göra ren. Om du köper en bädd till en valp är det bra att köpa en billig eftersom den med all säkerhet kommer att tugga på den.

Leksaker och annat kul

Att leka med sin hund stärker relationen mellan er. Även om det fungerar utan köpta leksaker är det ändå kul både för hunden och dig att ha lite olika leksaker som passar för olika typer av lekar. Olika saker som är gjorda för att tugga på är mycket intressanta för hunden. Var uppmärksam på att det inte finns lösa smådelar som hunden kan svälja. Ögon från nallar och dockor till exempel lossnar lätt. Leksaker som piper kan vara roliga och bollar som studsar är en klassisk leksak som de flesta hundar tycker är kul. Så kallade kamprullar där hunden kan leka dragkamp med dig brukar vara otroligt populärt hos de flesta hundar. Det finns olika typer av bollar och leksaker som kan fyllas med godis och hunden måste själv klura ut hur den ska få ut godiset. Detta kan hunden hålla på med i timmar. En del av dessa är av en kvalitet som masserar hundens tänder och tandkött vilket motverkar plack.